Avbytare: Ceder (in 65), Tonny (in 81), Glenn (in 85), Dick, Axel

Målskyttar: Kristoffer Ottosson 3, Ivan Ocana 1 och Johan Sjögren 1 (straff)

Kristoffer "Stoffe" Ottosson
Magnus ”Kogaren” Nilsson
Dagens bolljury: Jörgen Thulin

Rapport:
Nu har mina ögon inte beskådat samtliga Önneköpsmatcher detta år, men jag skulle tro att detta var den bästa matchen för säsongen (åtminstone den bästa jag sett). GoF var aldrig i närheten av att sno med sig någon poäng hem. Spelmässigt var vi totalt överlägsna våra motståndare.

Jag kan ju börja med superlativen till samtliga elva spelare och berätta lite om matchen senare:
- Daniel hade en lugn afton och tog det han skulle ta, målen var där knappast något att göra åt.
- Försvarsmässigt gjorde vi en kanoninsats där alla tog sitt jobb över hela planen. I de bakre leden dirigerade Johan Sjögren förtjänstfullt och de övriga tre backarna var också mer eller mindre prickfria.
- Innermittfältarna Robin och Håkan vann kampen mot GoFs innermittfält på teknisk knockout och på yttermittfältet hade den vindsnabbe Ivan Ocana och den vin… den snab… Joachim Mårtensson lekstuga med sina motspelare.
- I anfallet stångades Kogaren och Stoffe och vann det mesta i såväl luft som på mark samt visade prov på ett fint samarbete sinsemellan.

Första halvlek var den bästa av de två. 1-0 kom redan efter fyra minuters spel då Kristoffer Ottosson nickade bollen i tomt mål efter ett perfekt inlägg från Ivan Ocanas vänsterfot. Direkt efter detta mål vaskades det fram ytterligare chanser och 2-0 hängde i luften. Istället missade linjedomaren en grov offside och 1-1 var ett faktum efter en spelad kvart. Trots denna fadäs fortsatte vi att mala på och det var bara en tidsfråga innan bollarna skulle ligga bakom GoFs målvakt. I minut 40 och 42 fick hans nätmaskor påhälsning och båda gångerna var det ”Stoffe” som var sist på bollen. Framspelningen till 2-1 svarade Magnus Nilsson för och på 3-1 var det Håkan Andersson som assisterade.

Andra halvlek blev lite mer av ett ställningskrig. Vi behövde inte anfalla och GoF klarade inte av att anfalla och då blev det som det blev. Dock var det ÖIF som skapade målchanserna och stod för grannlåten i matchen. 4-1 gjorde Ivan Ocana i minut 63 och då var matchen mer eller mindre punkterad.

Dock bjöd domaren in GoF i matchen när han hittade en straff pga en ”hands”.
4-2 och femton minuter återstod. Fem minuter senare fick vi en ren kompensationsstraff eftersom domaren missat ett antal klara GoF-förseelser minuterna före. Johan Sjögren gjorde inga misstag vid straffpunkten, 5-2 och slutresultatet var ett faktum. Dock behövde Johan slå två straffar i mål för att det skulle bli 5-2. Han fick nämligen slå om straffen trots att domaren blåst i sin pipa att det var ok att skjuta. Sedan att deras målis inte är redo kan väl knappast Johan hjälpa.

Individuella toppinsatser går att hitta på 11 ställen. Alla vara bra och att vara bolljury idag var svårare än någonsin. Men framförallt laginsatsen skall premieras. Vi tog vårt jobb såväl i anfalls- som försvarsspelet. Dessutom visades det prov på fint passningsspel och bollhållaren hade ofta många alternativ att välja på tack vare vår fina rörelse. Samt inställningen – trots att det stod 5-2 och det bara var minuter kvar så jobbade och slet alla som om det vore oavgjort.
Kul att se! Vi gjorde det verkligen svårt för GoF idag.

På tal om svårt. Om man nu har så svårt för att vara domare, varför slutar man inte döma? Dagens tomtar var något av det sämsta jag sett och jag tycker domarstandarden blir sämre för vart år som går. Finns det inga utbildningar på Skåneboll? Får domarna bara en visselpipa, ett gult kort, ett rött kort och papper och penna och en klapp på axeln och ett Lycka Till?? Jag ger mig f-n på att jag efter att ha sett 20 minuter av judo på OS är en bättre judodomare än vad dessa tre är fotbollsdomare.

Och jag ger mig även f-n på att om det vore VM-final på SVT mellan Sverige och Tyskland så hade dagens tre domare istället suttit framför Tv4 och sett Ernst Kirschsteiger kakla ett badrum och hänga upp amplar i trädgården eftersom deras fotbollsintresse är så klent. Om det är för pengarna de gör det, varför inte baka en gigantisk sats kanelbullar och gå ner på torget och sälj dem! Låtsas att ni gör det åt klass 8B eller 6A till en skolresa, ni kan säkert göra er en bra hacka där också!

Nåja… kommande fredag är det derby mot kommunens storklubb Hörby FF på Hörby IP. Spelar vi som idag så får HFF kämpa för att upprepa det oavgjorda resultatet från i våras. Och ett fint publikstöd från ÖIFare vore inte fel på läktaren…

(Rapporten är skriven av Jörgen Thulin, 15 augusti 2008)